Valcucine: koploper op het gebied van innovatie en duurzaamheid in (Italiaans) keukenontwerp

Wij zijn trots op het feit dat wij een van de zeven exclusieve Valcucine-dealers in Nederland zijn. Als officiële dealer biedt Bellizzo een unieke kans om de innovatieve en duurzame keukens van Valcucine van dichtbij te ervaren. Valcucine staat al meer dan veertig jaar bekend om haar hoogwaardige Italiaanse keukens, die gekenmerkt worden door een perfecte balans tussen esthetiek, ergonomie en milieuvriendelijkheid. Bij Bellizzo kunt u deze unieke keukens in onze showroom bewonderen en u laten inspireren door de tijdloze ontwerpen en innovatieve oplossingen.

Over Valcucine

Valcucine is een toonaangevend merk in de Italiaanse keukensector en staat al meer dan veertig jaar bekend om haar focus op duurzaamheid, innovatie en tijdloze ontwerpen. Sinds de oprichting op 17 maart 1980 door vier gepassioneerde ondernemers, heeft Valcucine een unieke positie verworven in de wereld van keukens. Of u nu op zoek bent naar een duurzame keuken of een moderne, functionele ruimte, Valcucine biedt keukens die ontworpen zijn om een leven lang mee te gaan.

Innovatie, met oog voor detail

Het verhaal van Valcucine begon met het model GHIANDA in 1981, met een unieke deur met een gebogen rand en verzonken handgreep. Dit was slechts het begin van een reeks innovaties. Twee jaar later introduceerde Valcucine het 5STAGIONI-model, een modulaire deur met een kleurrijke siliconen rand. Het model “Mela” was de eerste keuken met een deur bekleed met PVC, wat een nieuwe standaard zette in materiaalgebruik.

In 1986 veranderde Valcucine de keukenindustrie met de introductie van ARTEMATICA, de eerste deur met een onzichtbaar aluminium frame en een dun HPL-paneel. In 2006 werd deze innovatie verder uitgebreid met de Invitrum-onderkasten, waarmee de eerste volledig recyclebare keuken werd gepresenteerd. Valcucine zet zich in voor milieuvriendelijke oplossingen, wat duidelijk blijkt uit deze duurzame ontwerpen.

Maximaal comfort in stijl

De jaren negentig brachten een golf van nieuwe ideeën en producten, zoals het Logica-systeem dat een nieuwe benadering van ergonomie introduceerde. Valcucine streefde naar maximaal comfort en gebruiksgemak in de keuken, zonder in te leveren op stijl. Dit decennium markeerde ook de oprichting van Bioforest, een vereniging die zich inzet voor milieubescherming, wat de toewijding van Valcucine aan duurzaamheid onderstreept.

In het nieuwe millennium bleef Valcucine innoveren, met nieuwe ergonomische concepten en een wereldwijd groeiende markt. In 2001 was Valcucine het eerste Italiaanse keukenbedrijf dat het ISO 14001-certificaat behaalde voor milieubeheer. Het Aerius-wandmeubel, geïntroduceerd in 2002, en de volledig recyclebare Invitrum-keuken uit 2009, zijn voorbeelden van de voortdurende focus op duurzaamheid en innovatie.

Tijdloos en duurzaam keukendesign

Valcucine-keukens zijn ontworpen om tijdloos en duurzaam te zijn, ongevoelig voor kortstondige trends en gebouwd om een leven lang mee te gaan. Door de jaren heen heeft Valcucine niet alleen keukens gecreëerd, maar ook een visie die draait om klanttevredenheid en milieuvriendelijkheid. Deze filosofie maakt Valcucine-keukens tot meer dan functionele ruimtes; het zijn duurzame kunstwerken die generaties lang mooi blijven.

Met Valcucine investeert u in een keuken die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een leven lang meegaat. Bezoek Bellizzo en ontdek de mogelijkheden. Kom langs in de showroom van Bellizzo en ervaar de kwaliteit en innovatie van Valcucine-keukens zelf. 

Plan vandaag nog een afspraak in en ontdekt onze collectie. Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het realiseren van uw ideale keuken.